Búza

A Glencore Agriculture

A Glencore Agriculture a világ egyik vezető vállalata a mezőgazdasági alapanyagok gyártása, feldolgozása és kereskedelme területén.

A cégcsoport jól kialakított eszköz- és infrastruktúrahálózatának, valamint erős ellátási láncának köszönhetően hatékonyan elégíti ki a piac igényeit, szerte a világon.

A Glencore Agriculture cégcsoport 35 országban van jelen és mintegy 13 000 embert foglalkoztat világszerte. Minőségügyi politikája az általa feldolgozott takarmányok és élelmiszer-alapanyagok gyártása során „a farmtól a felhasználóig” szemléletmódot tükrözi.

A Glencore Agriculture cégcsoport Magyarországon

A három tagból álló Glencore Agriculture magyarországi cégcsoport a gabonafélék, olajos magvak, növényolajok és állati takarmány-alapanyagok kereskedelmének és logisztikájának egyik legfontosabb szereplője, emellett gyártási és raktározási tevékenységet is folytat. A magyar piacon 1996 óta jelen lévő Glencore Agriculture Hungary Kft. fő tevékenysége a termények, takarmány-alapanyagok és növényolajok kereskedelme. A Pannon Növényolajgyártó Kft. üzemelteti Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát, Foktőn, ahol csúcsminőségű növényolajgyártási technológiát alkalmaznak. A legfontosabb feldolgozott termény a napraforgó, de az üzem alkalmas repcemag, szójabab és kukoricacsíra feldolgozására is. A Gabonatároló és Logisztikai Kft. elsődleges célja a magyar gabonapiac raktározási, terménytárolási és -kezelési igényeinek kiszolgálása; telephelyei az ország négy pontján találhatók.

Kereskedelem

A Glencore Agriculture magyarországi cégcsoport kereskedő hálózata az egész ország területén folyamatosan bővíti üzleti kapcsolatait és keresi az üzleti lehetőségeket mezőgazdasági termények felvásárlására. Szakmai és kereskedelmi tapasztalatunk hatékony és stabil támogatást nyújt a hazai mezőgazdasági termelők számára.

Lehetőségek

A Glencore Agriculture magyarországi cégcsoport kereskedelmi tevékenysége megbízható hátteret biztosít a magyar termelők és gazdák számára. A Glencore Agriculture segítségével a magyar termelők terményei a világ legtávolabbi tájaira is eljuthatnak és megjelenhetnek a világpiacon. A növényolajgyártás másodtermékei, a dara és a héj is felhasználásra kerül. A héj elégetésével megújuló energiát állítunk elő, míg a darát állati takarmányként értékesítjük.

Elérhetőségek

Naprakész információkért az alábbi elérhetőségeinken érdeklődhet, mind a felvásárlásokat, mind az eladásokat illetően.