Környezetvédelem

Tisztában vagyunk azzal, hogy globális tevékenységünk közvetlenül és közvetve egyaránt hatással lehet a környezetre, ezért minden környezetgazdálkodással kapcsolatos jogszabályi rendelkezést, szabályt és előírást szigorúan betartunk.

Elkötelezettek vagyunk tevékenységünk környezetre gyakorolt hatásának minimalizálása felé.

Naprakészek vagyunk a helyes mezőgazdasági gyakorlatok, többek között a precíziós mezőgazdasági technológiák tekintetében. Világszinten szoros kutatási együttműködést folytatunk egyes ágazati csoportokkal és szövetségekkel a biztonságos, megbízható élelmiszerforrásokra irányuló egyre növekvő globális kereslet kielégítések lehetőségeit keresve.

A Glencore számos különböző tevékenységet végez, de a víz – különböző okokból – ezek mindegyikének nélkülözhetetlen eleme. Mezőgazdasági ágazatunk számára a víz nélkülözhetetlen alapanyag.

Ezért a vizek védelme, valamint a jó minőségű víz elérhetőségének fenntartása a két legfontosabb vízzel kapcsolatos fenntarthatósági kihívás a számunkra. Kiemelkedő fontosságúként kezeljük a víz újbóli felhasználását/újrahasznosítását, a hatékony vízfelhasználást, valamint a vízminőségre potenciális kockázatot jelentő eszközeink ép állapotának fenntartását.